-->

31 Ocak 2017 Salı

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA TARİFİ 

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA NASIL YAPILIR?

 

 



Malzemeler


Salamura yaprak (istenilen miktarda)
6 Su Bardağı Pirinç
2 Adet Soğan 
2 Yemek Kaşığı Tatlı Biber Salçası  
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Adet Domates
2 Diş Sarımsak
Yarım Demet Maydonoz
Yarım Demet Nane
5 -6 Dal Taze Soğan
1 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Tatlı Kaşığı İsot
2 Tatlı Kaşığı Summak
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
Tuz 

 Hazırlanışı



















 


İç Harcını hazırlamak için ilk olarak soğanları yemeklik doğrayın.Bahartları Ekleyip Soğanla Beraber iyice  ovuşturun.Sarımsakları da ekleyip ovuşturun .Maydonozu ve domatesleri de  yemeklik doğrayıp karıştırmaya devam edin.Yıkayıp Süzdüğünüz pirinci ,salçayı, zeytinyağını ekleyip hepsini birlikte iyice karıştırıp harmanlayın.Yaprakları yıkayın .Derin Bir kaba alıp üzerine kaynar su dökün ve 10 dakika kadar yumuşamasını ve tuzunu atmasını bekleyin.Sarmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yaprağın sapları ile kaplayın.Yaprağın parlak yüzü alta gelecek şekilde tezgahınıza koyun.
Harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup uzunlamasına olacak şekilde  yaydırın .Yan kısımlarını  kapatarak sarın.Sarmaları Tencereye dizin.
Pişerken dağılmaması için üzerine bir tabak kapatın.
 Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.Suyunu Çekip Sarma Pişene kadar pişirin. Biraz Dinlendirdikten sonra Servis tabağına ters çevirip yaprağın saplarını kaldırdıktan sonra  üzerini dilimlenmiş limonlarla süsleyin.
Afiyet Olsun:)


 

 


Hiç yorum yok: