-->

17 Ocak 2017 Salı

REÇELLİ TURTA TARİFİ

REÇELLİ TURTA TARİFİ

REÇELLİ TURTA NASIL YAPILIR?


 Malzemeler

1 paket  margarin (250 gr) 

1  Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta( Beyazı İçine Sarısı Yüzüne)
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu 
Alabildiği Kadar Un



İçi İçin  

8 yemek kaşığı reçel ( rendelenmiş ayva reçeli kullandım)
1 su bardağı dolusu ceviz 

  Hazırlanışı












Yoğurma kabına un hariç diğer tüm malzemeleri koyup  karıştırın.

Unu azar azar ilave edip  yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Hamurun bir kısmını üzeri için ayırın.Turta yapacağınız kabı yağlayın.Hamuru turta yapacağınız kaba oklava yardımı ile açtıktan sonra yerleştirin. Reçelli cevizli  harcı üzerine yayın.Üzerine Vereceğiniz şekilleri yerleştirdikten sonra yumurta sarısı sıvıyağ karışımını üzerine sürün. Alüminyum folyo ile kaplayın. Reçelli turtayı önceden ısıtılmış 190 derecelik  fırında 20 dakika pişirdikten sonra folyoyu kaldırıp üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.Turta piştikten sonra pudra şekerini serpin.  Çilek sosuyla servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: