-->

22 Nisan 2017 Cumartesi

SÜTLAÇ TARİFİ - TAM KIVAMINDA - NİŞASTASIZ

SÜTLAÇ TARİFİ - TAM KIVAMINDA - NİŞASTASIZ

SÜTLAÇ NASIL YAPILIR? - TAM KIVAMINDA - NİŞASTASIZ

 



 Malzemeler

 

1 Litre Süt
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Tozşeker
4.5 Su Bardağı Su ( Soğuk) 
1 Tatlı Kaşığı  Pirinç Unu  ( isteğe bağlı)


Hazırlanışı 







 

Öncelikle pirinçleri yıkayın. Soğuk suyu tencereye ekleyip pirinçleri ilave edin.Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar arada  karıştırarak pişirin. (Dibinin tutmaması için  mutlaka karıştırın).Pirinçler suyunu çekip yumuşayınca sütü azar azar  ilave edip çırpıcı ile sürekli karıştırın.Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Kaynamaya başlayınca tekrar altını kısın ve kısık ateşte arada karıştırarak 25 dakika pişirin.Tozşekeri ilave edin.Karıştırın.10 dakika daha pişirin. Bir tatlı kaşığı pirinç ununu soğuk su ile karıştırın. Sütlaçın içine sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.5 dakika daha pişirin.Ocağın altını kapatın. Sütlaçı Kaselere ilave edip oda ısısında soğumaya bırakın.Soğuyan sütlaçları buzdolabına kaldırın.Kıvam alması için en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin.Tarçın ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Bu tarif ile bende 9 kase sütlaç çıkıyor .( kase boyutuna göre değişir)

Hiç yorum yok: