-->

9 Haziran 2017 Cuma

KUŞÜZÜMLÜ FISTIKLI ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI TARİFİ(İSTANBUL USULÜ)


KUŞÜZÜMLÜ FISTIKLI ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI TARİFİ(İSTANBUL USULÜ)

 

 KUŞÜZÜMLÜ FISTIKLI ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI NASIL YAPILIR?(İSTANBUL USULÜ)

 

 


Malzemeler

 Taze Yaprak ( 450-500 gr)
1.5 Su Bardağı dolusu Pirinç
1 Adet Orta Boy Soğan
25 gr Dolmalık Çam Fıstık
25 gr Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
3 Çay Kaşığı Kurunane
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Zerdeçal
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Tozşeker
Yarım Limonun Suyu
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Sıcak Su

 

Hazırlanışı









Pirinci Yıkayıp süzün ve 10 dakika sıcak tuzlu suda üstü kapalı bekletin.Pilav tenceresini ısıtın .Zeytinyağını ekleyin.Ardından Çam fıstığını ilave edip rengi değişene kadar kavurun.Çıkarıp bir kasenin içine alın.Yemeklik doğranmış Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.Süzüp soğuk sudan geçirdiğiniz pirinci ilave edin ve 5 -6 dakika kavurun.  önce kuş üzümlerini  ardından üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.Pirinçler pilav kıvamında pişmeyecek.Pirinçler yarı pişmiş kıvama gelince
çam fıstığını,  limon suyunu, şekerini,nar ekşisini,  baharatını ve  tuzunu ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. 
Hazırladığınız içi yaprağın damarlı olan kısmına koyup yanlarını içe doğru kıvırın.Sigara böreği yapar gibi rulo yapın.Sararken sıkmadan rahat kalın kalın sarın.Saplarını tencerenin dibine yerleştirin.Üzerini geçecek kadar sıcak suya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip üzerine dökün.Üzerine tabak kapatın.Kapağını kapatıp KAYNAYANA kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.( tadına bakarak kontrollü pişirin)
Afiyet Olsun:)

 


 


Hiç yorum yok: