-->

5 Ağustos 2017 Cumartesi

ÇİLEK PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ

 

 

  ÇİLEK PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ

  ÇİLEK PUDİNGLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

 



 

Pişirme süresi 25 Dakika

Fırın Ayarı 180 derece

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Kurabiyeler Soğumadan tepsiden çıkarmayın.

 

Malzemeler

250 gr Margarin (yumuşak)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Buğday Nişastası
1 Çay Bardağı  Pudra Şekeri
1 Paket Çilekli Toz Puding
Çay Kaşığı Ucunda pembe gıda boyası
1 Adet Yumurta
  Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Un ( kıvamına göre artırabilirsiniz) 
 

Üzeri İçin

Yenilebilir pembe boncuk şeker(isteğe bağlı)














Yoğurma Kabına Yumuşamış margarini ekleyin.Şeker ve yumurtayı ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştırın.Sıvıyağı , nişastayı , vanilyayı ekleyin.Karıştırın.Toz Pudingi ve pembe gıda boyasını ilave edin.Ardından elenmiş  un ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak ( dikkat çok yumuşak olmasın dağılır)ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.15 dakika buzdolabında dinlendirin. Resimde gördüğünüz  şekil verdiğim kalpli kalıbın üzerine  hamurdan Çok kalın olmayacak şekilde açın istediğiniz kalıpla bastırıp çıkarın ve ters çevirin:) . Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Ortasına  isterseniz mini boncuklardan yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Kurabiyeler Soğumadan tepsiden çıkarmayın.

Afiyet Olsun:)
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: