-->

31 Temmuz 2017 Pazartesi

BARDAK KEK TARİFİ

BARDAK KEK TARİFİ

BARDAK KEK NASIL YAPILIR?




 Malzemeler

2 Adet Yumurta
1 su bardağından biraz eksik tozşeker
1 su bardağından biraz eksik yoğurt
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Fincan Çikolata Damlası ( isteğe bağlı) 
3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 Su Bardağı Un ( Az Gelirse Ekleyiniz) 
10 Adet Karton Bardak

Kreması İçin

2 Paket Kremşanti

Üzeri İçin

Bir Paket Sade Sütlü Çikolata(70gr)
Fındık 

 Hazırlanışı




 


Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.Un Ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleride ekleyip karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave edip yavaş yavaş karıştırın.Un az gelirse ekleme yapabilirsiniz.Karton bardakları tepsiye dizip hamurdan bardaklara yarısından biraz eksik kadar dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.Keklerin sıcağı gectikten sonra bardakları kesip keki çıkarın.Çay kaşığı yardımı ile içlerini oyun.Kremşantiyi hazırlayın.Keklerin içini sıkma aparatıyla kremşanti ile doldurun ve üzerine de sıkıp süsleyin.15 dakika buzdolabında dinlendirin.Çikolatayı benmari usulü eritin.Sıkma aparatına ilave edin.Keklerin üzerine gezdirin.Kıyılmış fındık  serpiştirip sunum yapabilirsiniz
Afiyet Olsun:)
NOT :krem şanti yerine muhallebili de yapabilirsiniz

Hiç yorum yok: