-->

1 Temmuz 2017 Cumartesi

AĞIZDA DAĞILAN TUZLU KURABİYE TARİFİ

AĞIZDA DAĞILAN TUZLU KURABİYE TARİFİ

AĞIZDA DAĞILAN TUZLU KURABİYE NASIL YAPILIR?

Malzemeler

250 gr Margarin( mutlaka oda ısısında)
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta( sarısı yüzüne)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
2 Yemek Kaşığı Sirke
1 Paket Vanilya
Yarım Paket Hamur Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un ( Yaklaşık 6 -6.5 Su Bardağı)


Üzeri İçin

Yumurta Sarısı 
1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ
Susam
Çörekotu





   Hazırlanışı



Yoğurma Kabına margarini, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın.Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan  bir hamur yoğurun.Hamurdan parçalar koparıp resimde Görüldüğü Gibi Şekil Verin.Ben Bu Şekli Tercih Ettim.Siz İstediğiniz Şekli Verebilirsiniz.Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sıvıyağ karışımını sürüp susam-çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar  pişirin.

Afiyet Olsun:)

 

Hiç yorum yok: