-->

31 Temmuz 2017 Pazartesi

SODALI PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

SODALI PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

 SODALI PEYNİRLİ BÖREK NASIL YAPILIR?

 

 



 Malzemeler

 

5 Adet Taze Günlük Yufka
2 Adet Yumurta ( Birinin sarısı yüzüne)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
1 Çay Kaşığı Kabartma tozu
Susam

 

İç Malzemesi


300 gr yağlı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz ( biraz eksik )
 

 

Hazırlanışı

 






Borcamı yağlayıp ilk yufkayı büzüştürerek yerleştirin.Yumurta - süt- sıvıyağ - soda ve kabartma tozu karışımından 3 -4 yemek kaşığı döküp fırça yardımı ile heryerine sürün.ikinci ve üçüncü yufkayada aynı işlemi yapın.Üçüncü yufkanın üzerine harçtan sürmeden peynirli karışımı döküp yayın. Dördüncü ve beşinci yufkaları da yerleştirdikten sonra kalan sodalı harcı üzerine dökün.Dilimleyin.Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüp küncüyü serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice  kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: