-->

28 Temmuz 2017 Cuma

TAVUK SAC KAVURMA TARİFİ

TAVUK SAC KAVURMA TARİFİ

TAVUK SAC KAVURMA NASIL YAPILIR?

 

 

Malzemeler

500 gr Tavuk Göğsü
2 yemek kaşığı Tereyağı
2 adet orta boy soğan
1 adet sivri biber
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
 Tuz ve Karabiber


  Hazırlanışı

 

 




Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayıp hazırlayın. Domatesleri, kabuklarını soyup küp küp doğrayın onları da kâseye alıp hazır edin.Tavuğu küp küp doğrayıp sirkeli buzlu suda 10 dakika bekletin.(1 tatlı kaşığı sirke ile)  .Tereyağını Sac tavaya alın. Üzerine süzdüğünüz tavuk göğüslerini  koyun orta ateşte suyunu tereyağını çekene kadar pişirin.

Soğanları ekleyip karıştırın. Soğanla birlikte  3 dk. sık sık karıştırarak kavurmaya devam edin. Soğanlar yumuşadıktan sonra biberleri ilave edip karıştırın. Sonra baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra ardından domatesleri  sarımsakları ve tuzunu ekleyin tekrar karıştırın. Domatesleri öldürmeyin 2 dk. daha pişirin.

Pişirim süresi bittikten sonra Sacın altını kısık ateşe alın.  Süslemek isterseniz üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirebilirsiniz.
Soğutmadan, sofranızın ortasına, en ihtişamlı Görüntüsüyle, Lezzete kavuşmanın sabrı tükenmeden yerleştirip servis edin.
 (Büyülü lezzet püf noktası: Sıcak lavaş ekmeğiyle veya sıcak pideyle, Sacın İçinden yiyin
:))


Hiç yorum yok: