-->

17 Nisan 2018 Salı

AĞIZDA DAĞILAN HURMALI KURABİYE TARİFİ

AĞIZDA DAĞILAN HURMALI KURABİYE TARİFİ 

AĞIZDA DAĞILAN HURMALI KURABİYE NASIL YAPILIR?

 




 Malzemeler

 250 gr Bitkisel Margarin( vita,evet vs..) yada tereyağı
1 Çay Bardağından biraz eksik İrmik
1 Su Bardağı Tozşeker
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Cay Bardağı Süt
Yarım Kilo Un 
Yarım Paket Kabartma Tozu

 

İçi İçin

 20 Adet Çekirdeği Çıkartılmış Hurma
1 Yemek Kaşığı Tereyağı

Üzeri İçin

Susam


Hazırlanışı





Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış ( aceleniz varsa eritip soğutulmuş) bitkisel yağı ilave edip üzerine tozşekeri dökün ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın.Sütü ,Sıvıyağı ekleyin.Ardından irmiği ekleyip karıştırın.Kabartma Tozunu ,Unu azar azar ( mutlaka azar azar hepsini birden eklemeyin)ilave edin.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.Hurmaları tereyağıyla robottan geçirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlak içine hurma dolduracak şekilde açın .Hurma doldurup kapatın. Susama Batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.

Soğumadan tepsiden çıkarmayın!

 

 

 

 

 





 

Hiç yorum yok: