-->

17 Nisan 2018 Salı

PERİŞAN KURABİYE TARİFİ

PERİŞAN KURABİYE TARİFİ

PERİŞAN KURABİYE NASIL YAPILIR?

 


 Malzemeler

250 gr Margarin ( yumuşak)
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Sıvıyağ ( biraz eksik)
5 Yemek Kaşığı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
Yarım Paket Kabartma Tozu
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 2.5 su bardağı kontrollü ekleyiniz )
1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
1 Çay Bardağı Dövülmüş iri Ceviz
1 Çay Bardağı mini küp küp doğranmış  Kuru Kayısı 
1 Çay Bardağından eksik mini küp küp kuru incir 
1 Çay Bardağından eksik mini küp küp hurma

Hazırlanışı





Karıştırma kabında ilk olarak margarin ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın.Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.Tarçın,Nişasta ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin.Unu azar azar ekleyip çok yumuşak bir hamur elde edin.Kuru malzemeleri ardı ardına ilave edip ele yapışamayan bir hamur hazırlayın.Hamurdan gelişi güzel parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra tepsiden çıkarınız !

 


Hiç yorum yok: