-->

21 Nisan 2018 Cumartesi

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TARİFİ - TAM ÖLÇÜLÜ

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TARİFİ  - TAM ÖLÇÜLÜ

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?


 

Malzemeler

 125 gr tereyağı yoksa margarin
 1 su bardağı pudra şekeri 
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
 Yarım su bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı irmik
 4.5 su bardağı un (önce  azar azar 4 koyup sonra az gelirse  ilave ederek yoğurun) 
1 paket kabartma tozu
1 Paket  vanilya 


Şerbeti için
 3 su bardağı şeker 
3.5  su bardağı su

 

 

Hazırlanışı






 İlk olarak şerbeti hazırlayın.Şekeri ve suyu tencere alın kaynamaya başladıktan sonra 6- 7 damla limon damlatın 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.Soğumaya bırakın.Hamuru için un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.Kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval şeklini verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.Soğuk şerbeti sıcak şekerparelerin üzerinde gezdirin.Üzerini kapatıp şerbeti iyice çeksin.
Afiyet Olsun:)

 

 

 

Hiç yorum yok: