-->

28 Eylül 2017 Perşembe

COCOSTAR PASTA TARİFİ

COCOSTAR PASTA TARİFİ 

COCOSTAR PASTA NASIL YAPILIR?



 

 

  MALZEMELEr

3 yumurta
Yarım cay kaşığı tuz
1 su bardağı dolusu şeker
1çay bardağı sıvıyağ
2 paket vanilya
4 yemek kaşığı yogurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kakao (biraz eksik)
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (yaklaşık 2 Su bardağı )(azar azar döküp kıvamına göre artırabilir yada azaltabilirsiniz )
Keki ıslatmak için :1 çay bardağı ılık süt içine 2 yemek kaşığı hindistan cevizi


KREMASI İÇİN
500 ml süt
6 yemek kaşığı dolusu irmik
150 gr Tereyağı
2 vanilya
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi


ÜZERİ İÇİN

3 Paket Sütlü Çikolata (210 gr)





HAZIRLANIŞI











 Karıştırma kabında ilk olarak yumurtayı köpürene kadar çırpin tuzu ekleyip çırpmaya devam edin.Sıvı malzemeleri vanilyayi ve kakaoyu ekleyip karıştırın .Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin.Unu azar azar ekleyin.Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp tezgaha bikaç kez vurdurun. Önceden ısıtılmış 180 derece firinda  ilk önce 20 dakika daha sonra fırın ayarını 150 derece yapıp pişirmeye devam edin.Kurdan testi yaparak kekin piştiğini anlayabilirsiniz.Kek pişene kadar kremayi hazırlayın. Hindistan Cevizi hariç tüm malzemeleri tencereye ilave edip sürekli karıştırın kıvamını alınca altını kapatıp hindistan Cevizini ekleyin.Kek ılıdıktan sonra kalıptan çıkarın tekrardan keki kalıba koyun ve kalıptan çıkarmadan heryerini hindistancevizli sütle ıslatın. Ilıyan kremayı üzerine döküp yayın.Çikolatayi benmari usulü eritin.Kremanin üzerine heryerine eşit olacak sekilde dökün.
Buzdolabında 5-6 saat bekletin.😊
Servis yapmadan önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: