COCOSTAR PASTA TARİFİ
COCOSTAR PASTA NASIL YAPILIR?
MALZEMELEr
3 yumurta
Yarım cay kaşığı tuz
1 su bardağı dolusu şeker
1çay bardağı sıvıyağ
2 paket vanilya
4 yemek kaşığı yogurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kakao (biraz eksik)
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (yaklaşık 2 Su bardağı )(azar azar döküp kıvamına göre artırabilir yada azaltabilirsiniz )
Keki ıslatmak için :1 çay bardağı ılık süt içine 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
KREMASI İÇİN
500 ml süt
6 yemek kaşığı dolusu irmik
150 gr Tereyağı
2 vanilya
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
ÜZERİ İÇİN
3 Paket Sütlü Çikolata (210 gr)
HAZIRLANIŞI
Karıştırma
kabında ilk olarak yumurtayı köpürene kadar çırpin tuzu ekleyip
çırpmaya devam edin.Sıvı malzemeleri vanilyayi ve kakaoyu ekleyip
karıştırın .Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin.Unu azar azar
ekleyin.Hamuru yağlanmış kelepçeli kek
kalıbına döküp tezgaha bikaç kez vurdurun. Önceden ısıtılmış 180 derece
firinda ilk önce 20 dakika daha sonra fırın ayarını 150 derece yapıp pişirmeye devam edin.Kurdan
testi yaparak kekin piştiğini anlayabilirsiniz.Kek pişene kadar kremayi
hazırlayın. Hindistan Cevizi hariç tüm malzemeleri tencereye ilave edip
sürekli karıştırın kıvamını alınca altını kapatıp hindistan Cevizini
ekleyin.Kek ılıdıktan sonra kalıptan çıkarın tekrardan keki kalıba koyun ve
kalıptan çıkarmadan heryerini hindistancevizli sütle ıslatın. Ilıyan kremayı üzerine
döküp yayın.Çikolatayi benmari usulü eritin.Kremanin üzerine heryerine
eşit olacak sekilde dökün.
Buzdolabında 5-6 saat bekletin.😊
Buzdolabında 5-6 saat bekletin.😊
Servis yapmadan önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder