-->

29 Eylül 2017 Cuma

LAHANA TURŞUSU TARİFİ

LAHANA TURŞUSU TARİFİ 

LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR?

 




 

Malzemeler


Yarım lahana
1 su bardağı üzüm sirkesi 
4-5 diş sarımsak 
 3 yemek kaşığı turşuluk tuz 
1 Yemek Kaşığı Turşuluk Salamura
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
2  Lt  Kadar Su 
İki Dilim Limon
5-6 Dal Dereotu
1 avuç nohut 



Hazırlanışı




 

Lahanayı yıkayıp küçük küçük doğrayın.  İnce İncede Kıyabilirsiniz.Yıkanmış kaynar sudan geçirilmiş Kurulanmış Cam Kavanozun dibine nohut ve ikiye bölünmüş sarımsak yerleştirin.Üzerine doğranmış ya da kıyılmış lahanayı aralarada sarımsak koyarak doldurup bastırarak iyice sıkıştırın.Üzerine sarımsak birer dilim limon ve dereotu yerleştirin. Sirkeli ,tuzlu , şekerli ,limon tuzlu suyu dolana kadar dökün. 5 Dakika kaynatıp kuruladığınız kapakları  sıkıca kapatın .Sızma yaparsa bozulur:) 12 Gün Açmadan bekletin.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: