LAHANA TURŞUSU TARİFİ
LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler
Yarım lahana
1 su bardağı üzüm sirkesi
4-5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı turşuluk tuz
1 Yemek Kaşığı Turşuluk Salamura
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
2 Lt Kadar Su
İki Dilim Limon
5-6 Dal Dereotu
1 avuç nohut
Hazırlanışı
Lahanayı yıkayıp küçük küçük doğrayın. İnce İncede Kıyabilirsiniz.Yıkanmış kaynar sudan geçirilmiş Kurulanmış Cam Kavanozun dibine nohut ve ikiye bölünmüş sarımsak yerleştirin.Üzerine doğranmış ya da kıyılmış lahanayı aralarada sarımsak koyarak doldurup bastırarak
iyice sıkıştırın.Üzerine sarımsak birer dilim limon ve dereotu yerleştirin. Sirkeli ,tuzlu , şekerli ,limon tuzlu suyu dolana kadar dökün. 5 Dakika kaynatıp kuruladığınız kapakları sıkıca kapatın .Sızma yaparsa bozulur:) 12 Gün Açmadan bekletin.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder