-->

29 Eylül 2017 Cuma

SICAK SUYLA KIL BİBERİ TURŞUSU TARİFİ

SICAK SUYLA KIL BİBERİ TURŞUSU TARİFİ 

SICAK SUYLA KIL BİBERİ TURŞUSU NASIL YAPILIR?

 



 Malzemeler

 1 Kg Kıl Biberi 
1 Su Bardağı Dolusu Üzüm Sirkesi 
3 Yemek Kaşığı Turşuluk Tuz
5- 6 Dal Dereotu ( İsteğe bağlı maydonozda kullanabilirsiniz)
1 Baş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu ( silme)
Yeteri Kadar Kaynar  Su ( Kavanozların ölçüsüne göre ekleyeceğiz Aşağıya  Açıklama Kısmına Mutlaka Bakınız Anlattım)

 

Hazırlanışı






Biberleri Yıkayın.Saplarını Kesmeden ( Ben Bu Şekilde seviyorum siz kesebilirsiniz) ortadan ikiye bölün.Tümde Doldurabilirsiniz.Eğer Tüm Dolduracaksanız bıçakla iki yerinden delin.Kavanozları yıkayıp kurulayın .Kapaklarını 5 dakika kaynar su içinde kaynatın.( Kapakları kapatacağınız zaman kurulayın ıslak kapatmayın)Sarımsakları soyup ortadan ikiye bölün ve cam kavanozların dibine yarısını yerleştirin.Biberleri Kavanoza sıkı sıkı yerleştirin. Hatta elinizle üzerlerine hafifçe bastırın. Eğer vaktiniz varsa birgün öncesinden biberleri geniş bir tepside dışarda bekletin böylece kavanoza sıkı sıkı doldurup bastırırken biberler hafifçe yumuşadığı için kırılmayacaktır:) Aralara sarımsaklardan koyun.En Üste Dereotunu yerleştirin.  Sirkeyi Kavanozlara bölüştürüp dökün.Üzerini tamamlayacak kadar kaynar suyla doldurun.Kaynar su ve sirke karışımını ısıya dayanıklı bir kabın yada tencerenin içine geri dökün. Bu şekilde sirkeli su karışımı artmayacak tam ölçülü olacaktır:) Tuzu Ve Limon tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra Biberlerin Üzerine Döküp Hemen 5 dakika kaynar suda bekletip mutlaka kuruladığınız kapakları sıkıca kapatın.Kaynar su ile turşu 1-2 saat sonra sararmaya başlayacak.10 Gün sonra Turşu Yemeye Hazır :)
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: