-->

6 Eylül 2017 Çarşamba

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ - HELVA TADINDA

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ - HELVA TADINDA 

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ - HELVA TADINDA - NASIL YAPILIR?




 

Malzemeler

1 Su Bardağından iki parmak eksik  Tahin
1 su  Bardağından iki parmak eksik Sıvıyağ
1 Su Bardağı  Pudra Şekeri ( Tepeleme)
1 Çay Bardağı Susam
Yarım Paket Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un ( Yaklaşık 3.5 su bardağı)

 Üzeri İçin
Tüm Ceviz ,Tüm Fındık ,Tüm Kayısı çekirdeği 

 

 Hazırlanışı





 

Karıştırma kabında ilk olarak tahin şeker ve sıvıyağı karıştırın.Kabartma Tozu ve Susamı ilave edip karıştırdıktan sonra Unu( mutlaka) Azar azar ekleyin.Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olacak .( hamurun kıvamı sizi korkutmasın çok kolay yuvarlanıyor) Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayın.Ortasına tüm ceviz , fındık yada kayısı çekirdeği koyarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Mutlaka Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın yoksa dağılır. 
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: