KAKAOLU SUSAMLI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
KAKAOLU SUSAMLI ÇATLAK KURABİYENASIL YAPILIR?
Malzemeler
125 gr Margarin ( Yarım paket ) ( mutlaka oda sıcaklığında)
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çay Bardağı Dolusu Pudra Şekeri
2.5 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Yumurta ( sarısı içine akı yüzüne)
Alabilidiği kadar un ( yaklaşık 2 su bardağı+ 2 Yemek Kaşığı)
Üzeri İçin
Susam
Hazırlanışı
Karıştırma kabına un , kabartma tozu ve kakao hariç bütün malzemeleri ilave edip karıştırın.İlk olarak kakaoyu ardından elenmiş un ve kabartma tozunu ilave
edin.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Önce yumurta
akına ardından susama bulayıp yağılı kağıt serili fırın tepsisinee
dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar
pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden çıkarınız.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder