-->

28 Eylül 2017 Perşembe

KAKAOLU SUSAMLI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

KAKAOLU SUSAMLI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

KAKAOLU SUSAMLI ÇATLAK KURABİYENASIL YAPILIR?

 




 Malzemeler

125 gr Margarin ( Yarım paket ) ( mutlaka oda sıcaklığında)
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çay Bardağı Dolusu Pudra Şekeri
2.5 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Yumurta ( sarısı içine akı yüzüne)
Alabilidiği kadar un ( yaklaşık 2 su bardağı+ 2 Yemek Kaşığı)

 

Üzeri İçin

Susam 

 


Hazırlanışı





 

Karıştırma kabına un , kabartma tozu ve kakao hariç bütün malzemeleri ilave edip karıştırın.İlk olarak kakaoyu ardından   elenmiş  un ve kabartma  tozunu ilave edin.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Önce yumurta akına ardından susama bulayıp yağılı kağıt serili fırın tepsisinee dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20  dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden çıkarınız. 
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: