-->

22 Eylül 2017 Cuma

KITIR KORNİŞON TURŞU TARİFİ - TAM ÖLÇÜLÜ

KITIR KORNİŞON TURŞU TARİFİ - TAM ÖLÇÜLÜ

KITIR KORNİŞON TURŞU NASIL YAPILIR? - TAM ÖLÇÜLÜ


 

Malzemeler

3.5 kg Kornişon Salatalık 
3.5 Su Bardağı Üzüm Sirkesi
6 Yemek Kaşığı Dolusu Turşuluk Tuz
1 Yemek Kaşığı Tozşeker
1 Yemek Kaşığı Dolusu Limon Tuzu 
2.5 Yemek Kaşığı Turşuluk Salamura
1 Avuç Nohut
2 Baş Sarımsak
3.5 Litre su ( Kaynamış Soğutulmuş yada hazır su)


Hazırlanışı





  Salatalıkları yıkayıp sirkeli suda 5 dakika bekletin.( Üzerindeki çamurların gitmesi için)Bıçağın ucuyla salatalıkları delin.Turşu suyunu hazırlayın.Limon tuzu eriyene kadar karıştırın.Kavanozun dibine sarımsakları ve nohutu yerleştirin.Üzerine sıkıca kornişoın salatalıkları doldurun.Doldurma işlemi bittikten sonra üzerlerine sarımsak ve nohut ekleyip turşu suyunu üzerini geçecek kadar ilave edip kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.1 Gece ters şekilde kalsın .12-15 gün hiç açmadan bekletin.Serin bir yerde muhafaza edin.

Afiyet Olsun:)

NOT : Kapaklar mutlaka yeni olmalı.Turşu yapacağınız kavanozlar cam olursa daha iyi olur.

 

Hiç yorum yok: