YAĞLIKAPYA(KIRMIZI) BİBER TURŞUSU TARİFİ
YAĞLIKAPYA(KIRMIZI) BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler
2.5 Kilo Kapya Biberi
10 Adet Süs Biberi(isteğe bağlıdır)
10 Adet Süs Biberi(isteğe bağlıdır)
1 Su Bardağı Dolusu Ayçiçek Yağı
2.5 Su Bardağı Üzüm Sirkesi
3 Yemek Kaşığı Tuz( Kalın tuz)
2 Yemek Kaşığı turşu salamurası
1 Baş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
Yarım Demet Maydonoz
Hazırlanışı
Biberleri Yıkayın. İkiye Bölüp Çekirdeklerini Temizleyin.Çok Küçük Olmayacak Şekilde küp küp kesin.Sarımsağı Ve maydonozu Hazırlayın.Derin Bir tencereye yağı ilave edin .Biraz kızdırdıktan sonra altını kısıp sirkeyi ilave edin ve altını orta ateşe alın.Tuzunu ekleyin .Karıştırın.Turşu salamurasını ekleyin.Biberleri ilave edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.Kaynamaya başlayınca maydonoz ve sarımsağı ekleyin.20 dakika ara ara karıştırarak biberler çok yumuşamadan pişirin.Altını kapatıp sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve ters çevirip 1 gece dışarda bekletin.Daha sonra buzdolabında ya da serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder