-->

21 Eylül 2017 Perşembe

KELEK TURŞUSU TARİFİ

KELEK TURŞUSU TARİFİ 

KELEK TURŞUSU NASIL YAPILIR?



 

 Malzemeler

 

5kg Bidon İçin

3 Kg Kelek

 5- 6 Adet Büyük boy Havuç 

10 Adet Süs Biberi ( isteğe bağlı)

1 Avuç Nohut( Suyunun Bulanık Olmaması için)

5-6 Dal Dereotu

2 Baş Sarımsak

3 Su Bardağı Üzüm Sirkesi

5 Yemek Kaşığı Turşuluk İri Tuz

4 Yemek Kaşığı Turşuluk Salamura

1 Yemek Kaşığı Dolusu Limon Tuzu

1 Tatlı Kaşığı Tozşeker 

3 Litre Su ( Kaynatılmış soğutulmuş yada hazır su)


Hazırlanışı








 Kelekleri Yıkayın.Eğer Küçükse tüm Olarak  Büyükse 6 Eşit parçaya bölüp çekirdeklerini temizleyin.Havuçları bölün.Turşu suyunu hazırlayın ve Limon tuzu eriyene kadar karıştırın.Kavanozun dibine nohut ve sarımsak yerleştirin.Üzerine kelek, havuç ve süs biberini karışık sıkı bir şekilde doldurun aralara sarımsak atmayı unutmayın.En üste nohut ve dereotunu koyup hazırladığınız turşu suyunu üzerini geçecek kadar ilave edin.Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde 15 gün kadar bekletin.15 gün sonra turşunuz yemeye hazır :)

Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: