KELEK TURŞUSU TARİFİ
KELEK TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler
5kg Bidon İçin
3 Kg Kelek
5- 6 Adet Büyük boy Havuç
10 Adet Süs Biberi ( isteğe bağlı)
1 Avuç Nohut( Suyunun Bulanık Olmaması için)
5-6 Dal Dereotu
2 Baş Sarımsak
3 Su Bardağı Üzüm Sirkesi
5 Yemek Kaşığı Turşuluk İri Tuz
4 Yemek Kaşığı Turşuluk Salamura
1 Yemek Kaşığı Dolusu Limon Tuzu
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
3 Litre Su ( Kaynatılmış soğutulmuş yada hazır su)
Hazırlanışı
Kelekleri Yıkayın.Eğer Küçükse tüm Olarak Büyükse 6 Eşit parçaya bölüp çekirdeklerini temizleyin.Havuçları bölün.Turşu suyunu hazırlayın ve Limon tuzu eriyene kadar karıştırın.Kavanozun dibine nohut ve sarımsak yerleştirin.Üzerine kelek, havuç ve süs biberini karışık sıkı bir şekilde doldurun aralara sarımsak atmayı unutmayın.En üste nohut ve dereotunu koyup hazırladığınız turşu suyunu üzerini geçecek kadar ilave edin.Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde 15 gün kadar bekletin.15 gün sonra turşunuz yemeye hazır :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder