-->

14 Temmuz 2013 Pazar

KEK KALIBINDA BÖREK TARİFİ

Yüzünün Biraz Daha Kızarması Gerekiyor..

Malzemeler 

4 Yufka
1 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
 1 Şişe Soda
Beyaz Peynir,Kaşar Peynir
 Maydanoz

Hazırlanışı 

Soda, Süt, Yumurta Ve Yağı Karıştırma Kabında Çırpın.Kek Kabını Yağlayın.İlk Yufkayı Sosa Batırmadan ,Ortasını Delmeden ,Kenarları Dışarı Taşacak Şekilde kek kalıbına Yerleştirin.İkinci Yufkayıda Ortadan Bölün,sırayla sosa batırıp gelişigüzel Kalıba Yerleştirin.  İç Harcınızın
Yarısını Serpiştirin. Üçüncü Yufkada da Aynı Soslama İşlemini Tekrarlayn.Kalan Harcı İlave Ettikten Sonra, Son Yufkayıda aynı şekilde soslayıp harcın Üzerini Örtecek Şekilde Kapatın. Artan Sosu üzerine gezdirin .Kabın Dışında Kalan yufkanın orta kısmını delip böreğin Üzerine Doğru Katlayın. Son Olarak Böreğin Yüzünü Yağlayıp 4- 5 saat Buzdolabında Bekletin .Önceden Isıtılmış 180 Derecelik Fırında Pişirin
Afiyet Olsun:)  

 

Hiç yorum yok: