-->

18 Temmuz 2013 Perşembe

KETE TARİFİ


Malzemeler

İç Malzemesi İçin

250 gr Tereyağı( ya da bir paket margarin)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5.5 Su Bardağı Un

Hamuru İçin 
 
 1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Tereyağ Ve Sıvıyağ Karışımı( Tereyağı Fazla Olacak)
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Yumurta
1.5 Ttalı Kaşığı Tuz(Silme)
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
5 Bardak Un

Yüzüne Sürmek İçin
1 Yumurta Sarısı
2 Yemek Kaşığı Tereyağı 

Hamuru Açmada yarım su bardağı Nişasta Kullanacağız.

 KETE NASIL YAPILIR
Hazırlanışı 






İç Hazırlığı :
Eritilmiş Tereyağını, sıvıyağı ve Tuzu Teflon Tavaya Koyun. Unu Yavaş Yavaş Ekleyerek Kavurun. Kavrulduktan Sonra Soğuması İçin ocaktan alıp bekletin. 
Hamurun Hazırlanışı :
Sütü, tereyağ ve sıvıyağ karışımını, yoğurdu, yumurtayı, tuzu, limon suyunu ve unu sırasıyla yoğurma kabına ekleyerek yoğurun. Hamuru Kulak Memesi Kıvamına getirin.
Hamurdan, ceviz büyüklüğünde minik parçalar kesin. Bu minik parçaları açmak için Un Ve Nişastayı açma tahtanız veya tezgahınızın üzerinde tepeleme karıştırın Ve parçalardan tek tek alıp altına un ve nişasta karışımından serpme alarak oklava ile ince açılmış hamurcuklar elde edin. Daha sonra açtığınız ince hamurcuklardan 6 tanesini üst üste koyup yine oklava yardımı ile Nişasta Un Karışımını aynı şekilde kullanarak büyük İnce oval bir yufka oluşturun.Açtığınız Yufkanın İçine ,soğumaya aldığınız İç Harcından Koyup rulo yapın.Sonra,Ortadan İkiye Kesip açma da olduğu gibi İçten Uca Doğru salyangoz şeklini verdirin.( iç harcın dökülmemesi için, kesik taraflardan içe doğru dolayın.)Doladıktan Sonra Kete Ne Çok İnce, Ne de Çok Kalın Olacak Şekilde Üzerinden elinizle veya Tekrar Oklava İle inceltin. Üzerine Yumurta  Ve Tereyağı Sürüp Isıtılmış 180 Drecelik Fırında yüzü kızarana kadar Pişirin.
 
Afiyet Olsun:)

 

Hiç yorum yok: