-->

25 Temmuz 2013 Perşembe

PATLICAN TAÇLI PİLAV(TAVUKLU)


Patlıcan Taçlı Pilav
      (Tavuklu) Nasıl Yapılır?


Malzemeler 
 250 gr. Tavukgöğsü
2 adet orta boy kemer patlıcan
  1 adet kuru soğan ( biraz büyükçe olsun)
  3 diş sarımsak
  ½  konserve garnitür.
  1 yemek kaşığı tereyağı
  1 tatlı kaşığı domates salçası
  1 çay kaşığı bal
  1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı Toz Zencefil
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  Tuz ve Karabiber.


Pilavı İçin ;

  2 Su Bardağı Pilavlık pirinç ( Ben uzun tane pirinç tercih ettim )
  1 çay kaşığı karabiber.
  1 yemek kaşığı tereyağı
  Ayarında sıcak su.


Hazırlanışı 










 Tavukgöğsünü minik kuşbaşı halinde doğrayın. Derin bir tava içinde tereyağını kızdırın ve tavukları ilave edip kavurun, renkleri dönüşünce hemen soğanı ince ince, küp küp doğrayın ve tavaya ilave edin birlikte pişirmeye devam edin. Soğanın rengi pembeleşince balı da ilave edip kısa bir süre karıştırın salçayıda ekleyip salça rengini verene kadar karıştırmaya devam edin.ardından  baharatları da ekleyip tekrar karıştırın. Baharatların, kokusu geldiğinde Garnitürü ve minik minik doğranmış sarımsakları ilave edin ve son olarak tuzunu ve karabiberini arzunuza göre ekleyip hafifçe alt üst karıştırın, tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 4 dk. Pişirin.
Pilav;
İyice yıkanmış ve sıcak suda 25 dk. bekletmiş olduğunuz pirinçleri süzün ve tencereye tereyağını erittikten sonra alıp kavurun (lezzet püf noktası: Bekletme suyuna aldığınız pirinçlere 5 adet kuru karanfil tanesi ve 3 adet kakule tanesi ilave edin ve birlikte süzüp kavurun, pişirme suyunu eklemeden önce bir kaşık yardımıyla kakule ve karanfil tanelerini çıkarıp atın)  Pirinçler birbirine yapışınca karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra ılık suyunu ilave edin ve kaynama noktasına ulaştığında kapağını kapatıp pilav pişirme modunda en kısık ateşte 13 dakika pişirin.
Servis;
Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına ince ince doğrayın. Izgara tavada önlü arkalı hafif kızartın
Büyükçe ve derin bir kâseyi ıslatın, patlıcanları karşılıklı uzunlamasına dizin. Küçük plastik kâse veya ufak daire kalıbını, patlıcanları dizmiş olduğunuz büyükçe kâsenin tam ortasına gelecek şekilde ters çevirip yerleştirin. Küçük kâsenin çevresini patlıcanları bozmadan pişirdiğiniz pilavla doldurun ve hafif bastırın. Patlıcanların sarkan kısımlarını üzerine kapatın. Servis tabağını kâsenin üzerine kapatıp ters çevirin ve kâseyi kaldırın. Kubbenin içindeki küçük plastik kâseyi de dikkatlice çıkartın ve onun yerine pişirdiğiniz tavukları koyun ve süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: