-->

23 Ekim 2017 Pazartesi

FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ

FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ

FIRINDA SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?

 





Malzemeler 

1 Lt Süt
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Çay Bardağı Pirinç ( silme)
3 Tatlı Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Su ( Soğuk)



 Hazırlanışı


Öncelikle pirinçleri yıkayın. Soğuk suyu tencereye ekleyip pirinçleri ilave edin.Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar arada  karıştırarak pişirin. (Dibinin tutmaması için  mutlaka karıştırın).Pirinçler suyunu çekip yumuşayınca sütü azar azar  ilave edip çırpıcı ile sürekli karıştırın.Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Kaynamaya başlayınca tekrar altını kısın ve kısık ateşte arada karıştırarak 25 dakika pişirin.Tozşekeri ilave edin.Karıştırın.10 dakika daha pişirin. Üç tatlı kaşığı pirinç ununu soğuk su ile karıştırın. Sütlaçın içine sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.5 dakika daha pişirin.Ocağın altını kapatın. Sütlaçı Fırına uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine paylaştırın.
Sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin.
Tepsiye kaselerin yarısına kadar soğuk su doldurun .Tepsiyi fırının en üst kısmına yerleştirin. 200 derecede yüzü kızarana kadar bekletin. 
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: