-->

17 Ekim 2017 Salı

SALATALIK TURŞUSU TARİFİ ( TARLA SALATALIĞI)

SALATALIK TURŞUSU TARİFİ ( TARLA SALATALIĞI)

SALATALIK TURŞUSU  ( TARLA SALATALIĞI) NASIL YAPILIR?

 



 

 Malzemeler

4 kg Tarla Salatalığı
3.5 Su Bardağı Üzüm Sirkesi
2 Yemek Kaşığı Turşuluk Salamura
5-6 Yemek Kaşığı turşuluk tuz ( kalın tuz)
1 Avuç Nohut
2 Baş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Limon Tuzu( silme)
6 Dilim Limon 
1 Avuç Süs Biberi ( İsteğe Bağlı )
3.5 Lt Kaynamış Su 

 

Hazırlanışı 







Salatalıkları yıkayıp uçlarını hafif alın. Sirkeli suda 5 dakika bekletin.Bıçağın ucuyla salatalıkları delin.Turşu suyunu hazırlayın.Limon tuzu eriyene kadar karıştırın.Kavanozun dibine sarımsakları ve nohutu yerleştirin.Üzerine sıkıca tarla salatalıkları doldurun.Doldurma işlemi bittikten sonra üzerlerine sarımsak ve nohut  ve limon dilimlerini ekleyip turşu suyunu üzerini geçecek kadar ilave edip kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. ( kapağı sıkıca kapatmazsanız suyu bulanır)1 Gece ters şekilde kalsın .15- 20 gün hiç açmadan bekletin.Serin bir yerde muhafaza edin.

Afiyet Olsun:)

 

 

Hiç yorum yok: