-->

20 Ekim 2017 Cuma

PİZZA TARİFİ



PİZZA TARİFİ

PİZZA NASIL YAPILIR?

 




Malzemeler 

 

Hamuru İçin

( 2 tepsi )

1 Paket Margarin(250 gr)
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Süt
1 Paket Yaş Maya
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Yumurta 


Sosu İçin  

 
3 yemek kaşığı salça
Yarım çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Çay Kaşığı Kekik
2 Diş Sarımsak
Yarım çay kaşığı şeker
Kıvamında Ilık Su


 

  Malzemeler

 Sucuk
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
 Sosis 
Mantar
Domates
Yeşil Biber
Soğan
Siyah Zeytin



Hazırlanışı









Yoğurma Kabınıza Oda Sıcaklığında Bekletmiş Olduğunuz Margarini Yumurtayı Ezilmiş Sarımsağı Yoğurdu ve Ilık sütünüzün içinde yumuşattığınız mayayı sütle beraber  ekleyip Karıştırın.Sonra Unu, şekeri, Tuzu da ilave edin.  Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun .Yoğurma İşlemini Bitirdikten Sonra Hamuru İki Eşit Parçaya Ayırıp Çukurlu Cam Tabaklara Koyup Üzerini  Streç Filmle Kapattıktan Sonra Buzdolabında 2  Saat Bekletin. Hamuru Oklava Yardımı veya el İle Açıp Tepsiye Yerleştirin. Hamurun ortasına iki kaşık  Sos koyup  kaşığın tersiyle hamurun heryerine eşit  Yayın.Sırasıyla , başlangıçta azıcık rendelenmiş kaşarı, etraflıca serpiştirip, üzerine sucukları keyfe keder diziniz, devamında eklemek istediğiniz diyer malzemeleri serpiştiriniz . Daha Sonra 180 derece ısıtılmış fırına 6 dk. ön pişirme yapınız. Fırından çıkartıp kaşarlarımızı bol bol, malzemenin üzerini örtecek şekilde yayın.Tekrar fırının orta kısmında pişirin. Pişmesine 5-6 Dakikaya Yakın Tepisiyi Çıkartıp Kenarlarına Fırça Yardımı İle sulandırılmış Tereyağı Sürün.Pizzayı bir kaç dakika dinlendirdikten sonra Dilimleyin.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: