FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ
FIRINDA SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 Lt Süt
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Çay Bardağı Pirinç ( silme)
3 Tatlı Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Su ( Soğuk)
Hazırlanışı
Öncelikle pirinçleri yıkayın. Soğuk suyu
tencereye ekleyip pirinçleri ilave edin.Kaynamaya başlayınca ocağın
altını kısın.Kısık ateşte pirinçler
yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişirin. (Dibinin tutmaması
için mutlaka karıştırın).Pirinçler suyunu çekip yumuşayınca sütü azar
azar ilave edip çırpıcı ile sürekli karıştırın.Orta ateşte kaynayana
kadar sürekli karıştırın.
Kaynamaya başlayınca tekrar altını kısın ve kısık ateşte arada karıştırarak 25 dakika pişirin.Tozşekeri ilave edin.Karıştırın.10 dakika daha pişirin. Üç tatlı kaşığı pirinç ununu soğuk su ile karıştırın. Sütlaçın içine sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.5 dakika daha pişirin.Ocağın altını kapatın. Sütlaçı Fırına uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine paylaştırın.
Kaynamaya başlayınca tekrar altını kısın ve kısık ateşte arada karıştırarak 25 dakika pişirin.Tozşekeri ilave edin.Karıştırın.10 dakika daha pişirin. Üç tatlı kaşığı pirinç ununu soğuk su ile karıştırın. Sütlaçın içine sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.5 dakika daha pişirin.Ocağın altını kapatın. Sütlaçı Fırına uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine paylaştırın.
Sütlaç
kaplarını fırın tepsinize dizin.
Tepsiye kaselerin yarısına kadar soğuk su doldurun .Tepsiyi fırının en üst kısmına
yerleştirin. 200 derecede yüzü kızarana kadar bekletin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder