SOĞAN TURŞUSU TARİFİ
SOĞAN TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler
4 Adet Büyük Boy Mor Soğan
1 Su Bardağı Üzüm Sirkesi
1.5 Yemek Kaşığı Tuz( salamuralık)
1 Talı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Kişniş Tohumu
2-3 Adet Defne Yaprağı
Yaklaşık 1 Su Bardağı Su
Hazırlanışı
Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde çok ince olmayacak şekilde doğrayın.Derin bir karıştırma kabına alın ve tuzla ovup 10 dakika bekletin.Soğanları kavanoza yerleştirin .Sirkeyi ilave edin. Kişniş tohumu ve defne yaprağını ekleyin.Tozşekerle karıştırılmış suyu ( kaynamış soğutulmuş ya da hazır su) üzerini kapatacak şekilde doldurun.Kapağını Sıkıca Kapatın. Buzdolabına alın.3- 4 Gün beklettikten sonra turşu yemeye hazır:)
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder