-->

17 Ekim 2017 Salı

KAYNAR SUYLA SÜS BİBERİ TURŞUSU TARİFİ

KAYNAR SUYLA SÜS BİBERİ TURŞUSU TARİFİ

KAYNAR SUYLA SÜS BİBERİ TURŞUSU NASIL YAPILIR?

 




 Malzemeler

 1 kg Süs Biberi
4 Çay Bardağı Üzüm Sirkesi
4 Yemek Kaşığı Salamuralık tuz 
4 Çay Kaşığı Şeker  ( silme)
4 Tatlı Kaşığı Turşuluk Salamura
2 Çay Kaşığı Limon Tuzu
1 Baş Sarımsak 
4 dilim Limon
Kaynar Su (Kavanozların ölçüsüne göre ekleyeceğiz Aşağıya  Açıklama Kısmına Mutlaka Bakınız Anlattım)
 

 Hazırlanışı

 




 

Süs Biberlerinin saplarını hafif kısaltın .( isterseniz kesebilirsiniz)Yıkayın. Sirkeli Suyun içinde 5 dakika bekletin.Kavanozları yıkayıp kurulayın .Kapaklarını 5 dakika kaynar su içinde kaynatın.( Kapakları kapatacağınız zaman kurulayın ıslak kapatmayın)Sarımsakları soyup ortadan ikiye bölün ve cam kavanozların dibine eşit şekilde yerleştirin.Biberleri Kavanozlara sıkı sıkı Aralara sarımsaklardan koyarak
yerleştirin. Hatta elinizle biberlerin üzerlerine hafifçe bastırın.Kavanozların en üstüne sarımsak ekleyin.
Sirkeyi ve turşuluk salamurayı Kavanozlara bölüştürüp dökün.Tuzu şekeri ve limon tuzunu da bölüştürüp ekledikten sonra
Üzerini tamamlayacak kadar kaynar suyla doldurun.Limon dilimlerini yerleştirin.
Bu şekilde sirkeli su karışımı artmayacak tam ölçülü olacaktır:)  5 dakika kaynar suda bekletip mutlaka kuruladığınız kapakları sıkıca kapatın.Kaynar su ile turşu 1-2 saat sonra sararmaya başlayacak.10 Gün sonra Turşu Yemeye Hazır :)

Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: