UN HELVASI TARİFİ TAM ÖLÇÜLÜ TAM KIVAMINDA
UN HELVASI NASIL YAPILIR? TAM ÖLÇÜLÜ TAM KIVAMINDA
Malzemeler
200 gr Tereyağı ( Ya da margarin)
2 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Un
1.5 Su Bardağı Tozşeker ( tepeleme)
Hazırlanışı
Toz şekeri karıştırma kabına alın. Sütü( soğuk)üzerine ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.Tereyağını( yada margarini) genişçe( teflon) tavanın içine alın.Kısık ateşte eritin.Unu azar azar ( mutlaka azar azar hepsini birden dökmeyin.)ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak renk alana kadar kavurun.Rengini alan helvayı ocaktan alın.Sütlü Şerbeti azar azar döküp hızlıca karıştırın.( ocaktan alarak sütlü şerbeti dökmelisiniz) Kapağını kapatıp 5 dakika beklettikten sonra istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder