HAVUÇ TURŞUSU TARİFİ
HAVUÇ TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler
2.5 Kg Havuç
2.5 Yemek Kaşığı Salamuralık tuz ( kalın turşuluk tuzu )
2 Su Bardağı Üzüm Sirkesi
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Baş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
2 Yemek Kaşığı Turşuluk Salamura
4 Dilim Limon
2 lt Su ( Hazır su)
Hazırlanışı
Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Havuçları
istediğiniz şekilde doğrayın.Sarımsakları hazırlayın ve ikiye bölün.Kavanozun dibine önce sarımsak yerleştirin.Havuçları sıkı sıkı doldurun.Üzerine sarımsak ve limon dilimlerini ekleyin. Aralarına acı biberde ekleyebilirsiniz.Turşu suyunu hazırlayın. Tuzu ,şekeri , limon tuzunu , turşuluk salamurayı ve
sirkeyi karıştırın. Limon tuzu ve tuz eriyene kadar karıştırın. Suyu ilave edin ve havuçların üzerine dökün. Ağızlarını sıkıca kapatın ( hava alırsa suyu bulanır) Bir gece ters çevirip bekletin daha sonra serin
bir yerde muhafaza edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder