KARIŞIK TURŞU TARİFİ
KARIŞIK TURŞU NASIL YAPILIR?
3 Adet 5kg Bidon İçin
Malzemeler
2.5 Kg Kelek
2 Kg Kornişon Salatalık ( Büyük)
2 Kg Acur
500 gr Süs Biberi
1 Adet Orta Boy Lahana ( İç beyaz kısımları)
3 Baş Sarımsak
12 Yemek Kaşığı Turşuluk Tuz ( Kalın)
9 Su Bardağı Üzüm Sirkesi
6 Yemek Kaşığı Turşuluk Salamura
3 Yemek Kaşığı Dolusu Limon Tuzu
3 Yemek Kaşığı Tozşeker,
6 Dilim Limon
Yeteri Kadar Kaynar Su ( Kavanozların ölçüsüne göre ekleyeceğiz Aşağıya Açıklama Kısmına Mutlaka Bakınız Anlattım)
Hazırlanışı
Lahanayı hazırlayıp yıkayın.Acurları yıkayıp ikiye bölün.Kelekleri yıkayın. Dilimleyip çekirdeklerini çıkarın.Küçük ise tümde koyabilirsiniz.Kornişon salatalıkları iyice yıkayıp (hatta 5 dakika sirkeli suda bekletebilirsiniz) bıçakla 1-2 yerini delin.Süs biberini yıkayın Sap kısımlarını ister kesin isterseniz saplarıyla birlikte koyun.Sarımsakları soyup hazırlayın.Güzelce yıkanmış bidonların dibine ilk olarak sarımsakları yerleştirin.Daha sonra malzemelerden istediğiniz şekilde aralara sarımsak koyarak sıkı sıkı istedğiniz şekilde doldurun .En üstüne sarımsağı ve limon dilimlerini ekledikten sonra sirkeyi bölüptürüp dökün .( her bidona 3 bardak) Turşuluk salamurayı , şekeri, limon tuzunu , salamuralık tuzu ilave edin.Hemen ardından üzerini tamamlayacak kadar sıcak suyu ( ılığa yakın olsun kaplar cam olmadığı için kokusu çıkabilir eğer cam bidon kullanırsanız kaynar su dökünüz) döküp kapaklarını sıkıca kapatın. Ters çevirin. Güneş görmeyen karanlık yerde muhafaza ediniz .Turşuyu 15 güne kadar açmayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder