SALATALIK TURŞUSU TARİFİ ( TARLA SALATALIĞI)
SALATALIK TURŞUSU ( TARLA SALATALIĞI) NASIL YAPILIR?
Malzemeler
4 kg Tarla Salatalığı
3.5 Su Bardağı Üzüm Sirkesi
2 Yemek Kaşığı Turşuluk Salamura
5-6 Yemek Kaşığı turşuluk tuz ( kalın tuz)
1 Avuç Nohut
2 Baş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Limon Tuzu( silme)
6 Dilim Limon
1 Avuç Süs Biberi ( İsteğe Bağlı )
3.5 Lt Kaynamış Su
Hazırlanışı
Salatalıkları
yıkayıp uçlarını hafif alın. Sirkeli suda 5 dakika bekletin.Bıçağın ucuyla salatalıkları delin.Turşu suyunu hazırlayın.Limon
tuzu eriyene kadar karıştırın.Kavanozun dibine sarımsakları ve nohutu
yerleştirin.Üzerine sıkıca tarla salatalıkları doldurun.Doldurma
işlemi bittikten sonra üzerlerine sarımsak ve nohut ve limon dilimlerini ekleyip turşu suyunu
üzerini geçecek kadar ilave edip kapağını sıkıca kapatın ve ters
çevirin. ( kapağı sıkıca kapatmazsanız suyu bulanır)1 Gece ters şekilde kalsın .15- 20 gün hiç açmadan bekletin.Serin
bir yerde muhafaza edin.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder