-->

11 Mart 2017 Cumartesi

BİBERLİ ÇİÇEK EKMEK TARİFİ (sodalı)

BİBERLİ ÇİÇEK EKMEK TARİFİ (sodalı)

BİBERLİ ÇİÇEK EKMEK NASIL YAPILIR?

 


 




Malzemeler

2 Su Bardağı Ilık Süt
125 gr Margarin( yarım paket)
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Şişe Soda
1 Paket İnstant Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Yumurta ( Sarısı Üzerine)
Un



İç Malzemesi 

4-5 Yemek Kaşığı Çökelek yada lor peynir
1 Adet Küçük Boy Soğan
Bir Tutam Maydonoz
1-2 Yemek Kaşığı Acı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Rezene
1 Çay Kaşığı Kişniş
Küncü
Tuz

 

Hazırlanışı 

 






 

Yoğurma Kabına ilk olarak Ilık sütü ve mayayı ilave edip iyice karıştırın.Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.2 Saat Kapalı bir yerde mayalanması için dinlendirin.İç Malzemesini hazırlayın.Dinlenen Hamurdan parçalar alarak  elinizle yada oklava yardımı ile açın.Büyük su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak şekil verin.Biberli İç Harcından Koyup  D harfi şeklini verin.İki ucunu birbirine yapıştırın.Yağlı Kağıt serili Kenarları yağlanmış kelepçeli kek kalıbına yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürün.( yumurta sarısı içine eklediğiniz sıvıyağ daha parlak görünmesini sağlar) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: