-->

11 Mart 2017 Cumartesi

KUŞ POĞAÇA TARİFİ

KUŞ POĞAÇA TARİFİ 

KUŞ POĞAÇA NASIL YAPILIR?

 

 


  

Malzemeler


3 Su Bardağı Ilık Süt
125 gr Margarin( yarım paket)
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Şişe Soda
1 Paket İnstant Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Yumurta ( Sarısı Üzerine)
Un
Tüm Karanfil
 
 
 
 
 

 Hazırlanışı










Yoğurma Kabına ilk olarak Ilık sütü ve mayayı ilave edip iyice karıştırın.Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.2 Saat Kapalı bir yerde mayalanması için dinlendirin. Hamurdan Mandalina büyüklüğünde parça alıp tezgahın üzerinde açın.Hamura Düğüm Atın.Kuyruk Kısmını Hafif Bastırın Ve Mutfak makasıyla kesin.Elinizle gaga şeklini verin gözlerine karanfil yerleştirin.15-20 dakika tepside mayalandırın.Üzerlerine yumurta sarısı sıvıyağ karışımı sürün.(1 tatlı kaşığı sıvıyağ) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun:) 

Hiç yorum yok: