-->

12 Mart 2017 Pazar

EBRULİ MİSKET KURABİYE TARİFİ

EBRULİ MİSKET KURABİYE TARİFİ

EBRULİ MİSKET KURABİYE NASIL YAPILIR?

 



Malzemeler

125 gr Margarin(yarım paket)
1 Çay BardağI pudra şekeri
  1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Buğday Nişastası
1 Yumurta
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu(silme)
  2 Paket Vanilya
Çay Kaşığı Ucunda Kırmızı Gıda Boyası(sulandırılmış)
Çay Kaşığı Ucunda Yeşil Gıda Boyası (sulandırılmış)
Un


 Hazırlanışı



 

 Yoğurma kabına şekeri ,yumurtayı , sıvıyağı ve margarini ekleyip karıştırdıktan sonra nişastayı ve vanilyayı ilave edin.Karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip yumuşak ( kulak memesi kıvamında ) bir hamur yoğurun.Hamuru iki eşit parçaya bölün.Parçanın birine çay kaşığı ucunda çok az sulandırılmış kırmızı gıda boyası ekleyip rengini alana kadar yoğurun.Hamurun kalan yarısını ikiye bölüp bir parçasına çay kaşığı ucunda sulandırılmış yeşil gıda boyası ekleyin.Rengini alana kadar yoğurun.Diğer parçası hamur rengi kalıyor.Üç renkli kurabiye hamurlarını birbirine karıştırın .Ebruli kurabiye hamurundan misket büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde yuvarlayın.Yağlı Kağıt Serili fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: