-->

12 Mart 2017 Pazar

AŞÜR - HERİSE - KEŞKEK- TAVUKLU DÖVME TARİFİ

AŞÜR - HERİSE - KEŞKEK- TAVUKLU DÖVME TARİFİ 

AŞÜR - HERİSE - KEŞKEK- TAVUKLU DÖVME NASIL YAPILIR?




 

 Malzemeler

 2 Su Buğdayı Aşurelik Buğday

1 Çay Bardağı Nohut

7-8 Adet Tavuk But

4 Adet Kuru Biber

1 Adet Soğan

1 Yemek Kaşığı Acı Biber Salçası ( Damak Zevkine Göre arttırılabilir azaltılabilir)

Haşlanan tavuk suyu

2 -3 Yemek Kaşığı Tereyağı

2 -3 Tatlı Kaşığı Kimyon(pişerken ve üzerine)

Tuz














 Buğday ve nohutu bir gün öncesinde suda bekletin..Tavukları haşlayın.Suyunu kullanmak üzere süzün.Tavukları didikleyin.Soğanı 4-5 parçaya bölün.Tereyağı hariç tüm malzemeleri aşürü rahatça dövebileceğiniz geniş bir tencereye ilave edin.Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatın.Özleşene kadar bütün olana kadar karıştırarak pişirin.Piştikten sonra tavuklar tel tel olana kadar, özleşene kadar,kıvamını alana kadar tahta kaşık yada tokmak yardımı ile  dövün.Tavada tereyağını kızdırın.Yarısını aşürün içine dökün.Diğer yarısını kimyon ile kızdırın.Servis tabağına aldığınız aşürün üzerine tereyağlı kimyonu gezdirin.
Afiyet Olsun:)

 


Hiç yorum yok: