-->

11 Mart 2017 Cumartesi

GLAZÜRLÜ KEK TARİFİ

GLAZÜRLÜ KEK TARİFİ 

GLAZÜRLÜ KEK NASIL YAPILIR?

 

Malzemeler

 

3 Adet Yumurta (oda sıcaklığında)
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvıyağ ( biraz eksik)
1 Su Bardağı Süt( oda sıcaklığında)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Karbonat(silme)
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Limon suyu
2 .5 Su Bardağı Un


Üzeri İçin

1 Paket Glazür



Hazırlanışı








Karıştırma kabında ilk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.Diğer Sıvı Malzemeleri de ekleyip çırpın.Önce elenmiş unu üzerine kabartma tozunu , Karbonatı ilave edin.Limon suyunu karbonatın üzerine dökün hafif köpürsün.Karıştırın.Kek hamurunu Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarın.Üzerine Glazürü dökün.
Afiyet Olsun:)

 NOT: Kekinizin kabarması için malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. İlk Yarım Saat fırın kapağını açmayın. Kekin piştiğini kürdan yada bıçak batırarak anlayabilirsiniz.. Kekinizi Pişmesine yakın  fırın ayarını düşürerek fırından çıkarın.

Hiç yorum yok: