-->

17 Mart 2017 Cuma

GÜL TATLISI TARİFİ - Tam Ölçü

GÜL TATLISI TARİFİ

GÜL TATLISI NASIL YAPILIR?


 


 

 

Malzemeler

125 gr Margarin (yarım paket)
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı Sıvıyağ 
1 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Paket Vanilya
4 buçuk su bardağı elenmiş un
1 Çay Kaşığı Kırmızı Gıda Boyası

  Şiresi için

3 buçuk su bardağı şeker 
4 buçuk su bardağı su

Üzeri için

Tüm Badem

 

 

 

 Hazırlanışı












Öncelikle şiresi için su ve tozşekeri tencereye koyup kaynatın.Kaynadıktan sonra bikaç limon damlası ilave edip 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.Ilımaya bırakın.Karıştırma kabına un ve gıda boyası hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Gıda boyasını sulandırıp ilave edin.Karıştırın. Unu azar azar ekleyip yumuşak (kulak memesi kıvamı)bir hamur yoğurun.Hamuru tezgahın üzerinde (düz bir zemin üzerinde) ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde (resimlerde görüldüğü gibi) merdane yada oklava yardımı ile açın.Çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin.Dört adet yuvarlağı üst üste binecek şekilde ardı ardına sıralayın.( resimlerde görüldüğü gibi) Baştan başlanarak rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye keserek gül tatlısı şekilini verin..Kesilen kısım alta gelecek şekilde  yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ortasına birer badem batırın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan sıcak gül tatlısının üzerine ılımış şireyi dökün.
Şiresini çekip soğuduktan sonra gül tatlısını servis yapabilirsiniz .
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: