MALZEMELER Orta Boy Karnıbahar 3 Adet Büyük Boy Patates 1 Paket Krema 1 Diş Sarımsak Yarım Çay Bardağı Süt 2 Yemek Kaşığı Tereyağı 1.5 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi 1 Tatlı Kaşığı Tuzot Karabiber
HAZIRLANIŞI Patatesleri
soyup julyan şeklinde kesin.Karnıbaharın çiçeklerini ayırıp küçültün.
Patatesleri ve karnıbaharı derin bir tencerede 7-8 dakika kadar
kaynatın.Çıkardıktan sonra süzün.Pişirme kabını bir çay kaşığı kadar
tereyağı ile yağlayın. Patates ve karnıbaharları ilave edin.Minik Minik
doğranmış sarımsağı ,tuzotu,karabiberi ekleyip karıştırın. Önce sütü
ekleyip karıştırdıktan sonra kremayı da ekleyip harmanlayın.Tereyağını
küçük küçük kesip üzerine ekleyin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında
üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra çıkarıp fırın derecesini 180
yapın ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirin. Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder