Malzemeler 3 Adet 2 kg Cam Şişe İçin 1.5 kg Kornison 250 gram Acı Kıl Biber 5 -6Adet Kapya Biberi (Büyük) 5 -6 Adet Havuç (Büyük) 3 Çay Bardağı Dolusu Üzüm Sirkesi (ben fersan yada Köhne marka kullanıyorum😉) 6 Yemek Kaşığı Turşuluk Tuz(silme) 3 çay kaşığı şeker (silme) Yarım Demet Maydonoz 1 Baş Sarımsak 3 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu ( silme) Yeteri
Kadar Kaynamış beklemiş yada hazır Su ( Kavanozların ölçüsüne göre
ekleyeceğiz Aşağıya Açıklama Kısmına Mutlaka Bakınız Anlattım)
Hazırlanışı
Biberleri
Yıkayın.Saplarını Kesip ortadan ikiye Bölün . Eğer Tüm Dolduracaksanız
bıçakla iki yerinden delin.Kornisonları üç dört su guzelce yikayip 15 20
dakika sirkeli suda beklettikten sonra ovalaya ovalaya suyunu döküp bir
iki yerini bıçak yada catalla delin.Kavanozları yıkayıp kurulayın
.Kapaklarını 5 dakika kaynar su içinde kaynatın.( Kapakları
kapatacağınız zaman kurulayın ıslak kapatmayın)Sarımsakları soyup
ortadan ikiye bölün ve cam kavanozların diblerine yarısını
yerleştirin.Malzemeleri istediğiniz şekilde Kavanoza sıkı sıkı
yerleştirin. Hatta elinizle üzerlerine hafifçe bastırın. Eğer vaktiniz
varsa birgün öncesinden biberleri geniş bir tepside dışarda bekletin
böylece kavanoza sıkı sıkı doldurup bastırırken biberler hafifçe
yumuşadığı için kırılmayacaktır:) Aralara sarımsaklardan koyun.En Üste
maydonozu yerleştirin. Sirkeyi Kavanozlara bölüştürüp dökün.(birer cay
bardagi)Üzerini tamamlayacak suyla doldurun.Su ve sirke karışımını bir
kabın yada tencerenin içine geri dökün. Bu şekilde sirkeli su karışımı
artmayacak tam ölçülü olacaktır:) Tuzu ,sekeri Ve Limon tuzunu da esit
sekilde bolustup ekleyin. İyice karıştırıp Üzerine Döküp Hemen 5 dakika
kaynar suda bekletip mutlaka kuruladığınız kapakları sıkıca kapatın.ilk
gün karanlık bir yerde bekletin. Daha sonra serin güneş görmeyen yerde
muhafaza edin.Ben Buzdolabında muhafaza ediyorum😉 Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder