-->

15 Kasım 2018 Perşembe

SUMMAKLI TOPALAK ÇORBASI(KEMİK SUYUNDAN)

SUMMAKLI TOPALAK ÇORBASI(KEMİK SUYUNDAN)

 



 

 Köftesi İçin
2 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
2 Yemek kaşıgı un
1 Yemek kaşığı salça
1 Adet Yumurta
Tuz
Kimyon

Suyu için
1 Su Bardagi Haşlanmış nohut
2 Yemek Kaşıgı Sıvıyağ
1 Yemek Kasigi Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
2 Yemek Kasığı salça
4 su bardağı su
4 -5 Su Bardağı Kemik suyu /1 Su Bardağı da Eti
1 Yemek Kaşığı Un
1 Diş Sarımsak
Summak
Kimyon
Tuz

Ilk once Kemiği haşlayın.Etleri kemiklerden ayırıp minik minik doğrayın. Suyunu süzün. Bulguru sıcak suyla ıslatıp üstü kapali 10 dakika bekletin.Irmigi salcayi baharatları ekleyip azar azar su ilavesi yaparak yoğurun.Yumurta ve unu ekleyip yoğurmaya devam edin.Kofteden fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.birbirine yapışmaması için aralarına hafif un serpin.Tencereye sıvı yağı ilave edip reendelenmiş soğanı kavurun.Tereyagini ekleyin.Eridikten sonra bir yemek kaşığı unla kavurun .Salçayı ilave edip karıştırın. Baharatlarını ekleyin.Suyunu kemik suyuyla birlikte ilave edin.Eti nohutu köfteleri ekleyip karıştırın.Orta ateşte kapağı açık bir şekilde kaynayana kadar piştikten sonra altını kısın.Corbamiz iyice özlesip köftelerimiz yumuşadıktan sonra altını kapatın.Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: