Köftesi İçin 2 su bardağı köftelik bulgur Yarım su bardağı irmik 2 Yemek kaşıgı un 1 Yemek kaşığı salça 1 Adet Yumurta Tuz Kimyon Suyu için 1 Su Bardagi Haşlanmış nohut 2 Yemek Kaşıgı Sıvıyağ 1 Yemek Kasigi Tereyağı 1 Adet Orta Boy Soğan 2 Yemek Kasığı salça 4 su bardağı su 4 -5 Su Bardağı Kemik suyu /1 Su Bardağı da Eti 1 Yemek Kaşığı Un 1 Diş Sarımsak Summak Kimyon Tuz
Ilk
once Kemiği haşlayın.Etleri kemiklerden ayırıp minik minik doğrayın.
Suyunu süzün. Bulguru sıcak suyla ıslatıp üstü kapali 10 dakika
bekletin.Irmigi salcayi baharatları ekleyip azar azar su ilavesi yaparak
yoğurun.Yumurta ve unu ekleyip yoğurmaya devam edin.Kofteden fındık
büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.birbirine yapışmaması için
aralarına hafif un serpin.Tencereye sıvı yağı ilave edip reendelenmiş
soğanı kavurun.Tereyagini ekleyin.Eridikten sonra bir yemek kaşığı unla
kavurun .Salçayı ilave edip karıştırın. Baharatlarını ekleyin.Suyunu
kemik suyuyla birlikte ilave edin.Eti nohutu köfteleri ekleyip
karıştırın.Orta ateşte kapağı açık bir şekilde kaynayana kadar piştikten
sonra altını kısın.Corbamiz iyice özlesip köftelerimiz yumuşadıktan
sonra altını kapatın.Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder