-->

15 Kasım 2018 Perşembe

YAĞLI KIL BİBER TURŞUSU TARİFİ

YAĞLI KIL BİBER TURŞUSU TARİFİ

 

 Malzemeler
1 Kg Kıl Biber
1 Su Bardağı Üzüm Sirkesi
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1.5 Su Bardağı Su
5 Diş Sarımsak
1.5 Yemek Kaşığı Turşuluk Tuz
Maydanoz

Hazırlanışı
Biberleri yıkayın. Saplarını kesip ortadan ikiye bölün .Derin bir tencereye su, sıvıyağ ve üzüm sirkesini ilave edip orta ateşte kaynatın.Kaynayan suya biberleri döküp sararana kadar arada alt üst ederek kaynatın.Tuzunu ekleyin. Sarimsaklari ekleyip ocagın altini kapatin.Genis bir tepsinin icine dökün .Ilıdıktan sonra kavanozlara doldurun.Uzerine maydanoz ekleyip kapaklarini sıkıca kapatarak turşuyu buzdolabına alın. İster hemen ister kışa yiyebilirsiniz😊 Afiyet olsun

Hiç yorum yok: