-->

15 Kasım 2018 Perşembe

FIRINDA TAVUK PATATES TARİFİ

FIRINDA TAVUK PATATES TARİFİ


 Malzemeler
10 Adet Tavuk But
10 Adet Küçük Boy Patates
6 -7 Adet Küçük Boy Domates
3 Adet Sogan
3 Adet Yeşil Biber
3 Diş Sarımsak
2 Yemek Kasigi Tereyağı
Sosu İçin
1.5 Yemek Kasigi Domates Salçası
1 Çay Bardağı Su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kekik
Kimyon
Tavuk Baharatı
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Sos malzemelerini sıvı yağı, dogranmis sarımsağı genişce bir kapta karıştırarak hazırlayın. Patatesleri yıkayıp soyun.Soganlari soyup ortadan ikiye bölüp hazırlayın . Önce guzelce yikanip suyu suzulmus tavukları sosun içinde iyice karistirip borcama dizdikten sonra patates ve soğanları da sosun icinde karistirip dizin .Artan sosu üzerlerine gezdirin. Tereyagini uzerine gezdirin.Onceden ısıtılmış 250 derece firinda üzeri alüminyum folyo ile kapalı bir sekilde yarım saat pişirdikten sonra üzerini acın. 15 dakika üzeri açık piştikten sonra domates ve biberleri ekleyin. Biber ve domatesler kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun

 

Hiç yorum yok: