Malzemeler 10 Adet Tavuk But 10 Adet Küçük Boy Patates 6 -7 Adet Küçük Boy Domates 3 Adet Sogan 3 Adet Yeşil Biber 3 Diş Sarımsak 2 Yemek Kasigi Tereyağı Sosu İçin 1.5 Yemek Kasigi Domates Salçası 1 Çay Bardağı Su Yarım çay bardağı sıvıyağ Kekik Kimyon Tavuk Baharatı Karabiber Pulbiber Tuz
Sos
malzemelerini sıvı yağı, dogranmis sarımsağı genişce bir kapta
karıştırarak hazırlayın. Patatesleri yıkayıp soyun.Soganlari soyup
ortadan ikiye bölüp hazırlayın . Önce guzelce yikanip suyu suzulmus
tavukları sosun içinde iyice karistirip borcama dizdikten sonra patates
ve soğanları da sosun icinde karistirip dizin .Artan sosu üzerlerine
gezdirin. Tereyagini uzerine gezdirin.Onceden ısıtılmış 250 derece
firinda üzeri alüminyum folyo ile kapalı bir sekilde yarım saat
pişirdikten sonra üzerini acın. 15 dakika üzeri açık piştikten sonra
domates ve biberleri ekleyin. Biber ve domatesler kızarana kadar
pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder