Malzemeler 250 gr Margarin -1 Paket ( yumuşamış yada eritilip soğutulmuş) 2 Adet Yumurta ( birinin sarısı yüzü için) 1 Çay Bardağı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1.5 Yemek Kaşığı Sirke ( silme) 1 Paket Kabartma Tozu 1 Tatlı Kaşığı Dolusu Tuz Aldığı Kadar Un 1 Su Bardağı Beyaz Peynir Yarım Demet Maydanoz Susam Hazırlanışı
Yoğurma
kabına un ,kabartma tozu ve karbonat hariç tüm malzemeleri İlave edin .
Karıştırın.Un üzerine kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan
yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp
avucunuzda biraz açın.Peynir karışımından biraz koyup şeklinizi
verin.Tepsiye biraz aralıklı olarak yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı(
yumurta sarısı içine bir çay kaşığı pudra şekeri ekleyip iyice
karıştırın yüzünün daha çok kızarmasını sağlayacaktır) sürüp çatalın
tersiyle şekil verip susam serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın. Afiyet Olsun:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder