-->

15 Kasım 2018 Perşembe

KARIŞIK KAŞIK TURŞUSU TARİFİ

KARIŞIK KAŞIK TURŞUSU TARİFİ 

 


 

Malzemeler
Bir Adet Orta Boy Lahananın Yarısı
1 Kg Acur (kıtte)
Yarım Kilo Kornişon(Büyük -Küçük olmayacak )
Yarım Kilo Havuç
7-8 Adet Kırmızı Acı Biber (küçük olanlardan)
3.5 Su Bardağı Üzüm Sirkesi (fersan kullandım
1 Baş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
Yarım Demet Maydonoz (üzeri için )
6-7 Tatlı Kaşığı Turşuluk Kalın Tuz (tadına bakıp ekleme yapabilirsiniz doldururken 2 tatlı kaşığı daha ekledim 😉

 

HAZIRLANIŞI
Bütün Malzemeleri iyice yıkayın .Hepsini çok büyük olmayacak şekilde Kapaklı Genişçe bir leğençenin içine doğrayın .Sirkeyi ,tuzu ,limon tuzunu ,sarımsağı ve şekeri ilave edip iyice karıştırın .Kapağını kapatıp ertesi günün sabahına kadar 2 saate bir karıştırmak üzere bekletin. Kendi suyunu bırakacağı için su ilavesiz olacaktır .Eğer aynı gün yapacaksaniz en az 8 saat bekletin.Malzemeleriniz içinde Kornişon, salatalık ,Acur daha fazla olursa suyunu okadar çok bırakır 😉Sirkeyi damak tadiniza gore artirabilirsiniz 😉Doldurmadan önce tadına bakın tuzu az ise ekleme yapabilirsiniz 😉Suyu az gelirse eğer su ilavesi yapabilirsiniz 😉 (soğuk damacana yada kaynamış soğumuş su)Cam Kavanozlara doldurup üzerine Maydonoz ekleyin.Yikanmis kurulanmış yeni kapakları sıkıca kapatıp ters çevirin üzerini örtüp bir gün dışarda beklettikten sonra buzdolabına alın 😉Buzdolabında yeriniz yoksa güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin😉

Hiç yorum yok: