Malzemeler Bir Adet Orta Boy Lahananın Yarısı 1 Kg Acur (kıtte) Yarım Kilo Kornişon(Büyük -Küçük olmayacak ) Yarım Kilo Havuç 7-8 Adet Kırmızı Acı Biber (küçük olanlardan) 3.5 Su Bardağı Üzüm Sirkesi (fersan kullandım 1 Baş Sarımsak 1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu 1 Tatlı Kaşığı Tozşeker Yarım Demet Maydonoz (üzeri için ) 6-7 Tatlı Kaşığı Turşuluk Kalın Tuz (tadına bakıp ekleme yapabilirsiniz doldururken 2 tatlı kaşığı daha ekledim 😉
HAZIRLANIŞI Bütün
Malzemeleri iyice yıkayın .Hepsini çok büyük olmayacak şekilde Kapaklı
Genişçe bir leğençenin içine doğrayın .Sirkeyi ,tuzu ,limon tuzunu
,sarımsağı ve şekeri ilave edip iyice karıştırın .Kapağını kapatıp
ertesi günün sabahına kadar 2 saate bir karıştırmak üzere bekletin.
Kendi suyunu bırakacağı için su ilavesiz olacaktır .Eğer aynı gün
yapacaksaniz en az 8 saat bekletin.Malzemeleriniz içinde Kornişon,
salatalık ,Acur daha fazla olursa suyunu okadar çok bırakır 😉Sirkeyi
damak tadiniza gore artirabilirsiniz 😉Doldurmadan önce tadına bakın
tuzu az ise ekleme yapabilirsiniz 😉Suyu az gelirse eğer su ilavesi
yapabilirsiniz 😉 (soğuk damacana yada kaynamış soğumuş su)Cam
Kavanozlara doldurup üzerine Maydonoz ekleyin.Yikanmis kurulanmış yeni
kapakları sıkıca kapatıp ters çevirin üzerini örtüp bir gün dışarda
beklettikten sonra buzdolabına alın 😉Buzdolabında yeriniz yoksa güneş
görmeyen serin bir yerde muhafaza edin😉
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder