Malzemeler Hamuru İçin ( 2 tepsi ) 1 Paket Margarin(250 gr) 2 Yemek Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Süt 1 Paket Yaş Maya 2 Diş Sarımsak 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Şeker 1 Yumurta Sosu İçin 3 yemek kaşığı salça Yarım çay Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Nane 1 Çay Kaşığı Kekik 2 Diş Sarımsak Yarım çay kaşığı şeker Kıvamında Ilık Su Malzemeler Sucuk Rendelenmiş Kaşar Peyniri Sosis Mantar Domates Yeşil Biber Soğan Siyah Zeytin Hazırlanışı
Yoğurma
Kabınıza Oda Sıcaklığında Bekletmiş Olduğunuz Margarini Yumurtayı
Ezilmiş Sarımsağı Yoğurdu ve Ilık sütünüzün içinde yumuşattığınız mayayı
sütle beraber ekleyip Karıştırın.Sonra Unu, şekeri, Tuzu da ilave
edin. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun .Yoğurma
İşlemini Bitirdikten Sonra Hamuru İki Eşit Parçaya Ayırıp Çukurlu Cam
Tabaklara Koyup Üzerini Streç Filmle Kapattıktan Sonra Buzdolabında 2
Saat Bekletin. Hamuru Oklava Yardımı veya el İle Açıp Tepsiye
Yerleştirin. Hamurun ortasına iki kaşık Sos koyup kaşığın tersiyle
hamurun heryerine eşit Yayın.Sırasıyla , başlangıçta azıcık rendelenmiş
kaşarı, etraflıca serpiştirip, üzerine sucukları keyfe keder diziniz,
devamında eklemek istediğiniz diyer malzemeleri serpiştiriniz . Daha
Sonra 180 derece ısıtılmış fırına 6 dk. ön pişirme yapınız. Fırından
çıkartıp kaşarlarımızı bol bol, malzemenin üzerini örtecek şekilde
yayın.Tekrar fırının orta kısmında pişirin. Pişmesine 5-6 Dakikaya Yakın
Tepisiyi Çıkartıp Kenarlarına Fırça Yardımı İle sulandırılmış Tereyağı
Sürün.Pizzayı bir kaç dakika dinlendirdikten sonra Dilimleyin. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder