Malzemeler 250 gr Margarin -1 Paket ( yumuşamış yada eritilip soğutulmuş) 1 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Yemek Kaşığı Sirke 1 Paket Kabartma Tozu 1 Çay Kaşığı Karbonat (silme) 1 Tatlı Kaşığı Dolusu Tuz Aldığı Kadar Un İç Harcı İçin 1 Su Bardağı Beyaz Peynir Üzeri İçin Susam 3 Yemek kasigi Pekmez 1 Çay Bardağı Su Hazırlanışı Yoğurma
kabına un ,kabartma tozu ve karbonat hariç tüm malzemeleri İlave edin .
Karıştırın.Un üzerine kabartma tozunu ve karbonati da ilave edip ele
yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan mandalina büyüklüğünde
parçalar alıp avucunuzda biraz açın.Peynir karışımından biraz koyup
şeklinizi verin.Sadece Yuzunu Once pekmezli suya ardindan susama
buladıktan sonra Tepsiye biraz aralıklı olarak yerleştirin.Uzerine
Bıçakla Cizgiler atın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana
kadar pişirin.Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın. Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder