-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

DEREOTLU PEYNİRLİ MAYASIZ MİNİ POĞACA TARİFİ

DEREOTLU PEYNİRLİ MAYASIZ MİNİ POĞACA TARİFİ

 

 

 

Malzemeler


 250 gr Margarin - 1 paket ( yumuşamış yada eritilip soğutulmuş) 1 Adet Yumurta ( sarısı yüzü için) 1Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağından Sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı Sirke ( silme)
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Un
1 Su Bardağı Beyaz Peynir
Yarım Demet Dereotu
Susam
Hazırlanışı

Yoğurma kabına un ,kabartma tozu karbonat ve dereotu hariç tüm malzemeleri İlave edin . Karıştırın.Dereotunu ekleyin .Karıştırın.Un üzerine kabartma tozu karbonatı da ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda biraz açın.Peynir dereotu karışımından biraz koyup şeklinizi verin.Tepsiye biraz aralıklı olarak yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı( yumurta sarısı içine bir çay kaşığı pudra şekeri ekleyip iyice karıştırın yüzünün daha çok kızarmasını sağlayacaktır) sürüp susam serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın.
Afiyet Olsun:)
#dereotlukurabiye#caysaati#pratiktarifler #şipşaktarifler #dereotlupogaca #mayasızpoğaça#

Hiç yorum yok: