-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

PORTAKALLI KEK TARİFİ

PORTAKALLI KEK TARİFİ 

 

 

 

Malzemeler
 
100 gr Margarin (yumuşamış)
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ(biraz eksik)
1 Su Bardağı Portakal Suyu
2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
4 - 5 damla limon suyu
Alabildiğı Kadar Un
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilyayı ilave edin.Sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.Portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave edin.Kabartma tozu ve unu eleyip ilave ettikten sonra karıştırmadan unun üzerine karbonatı karbonatın üzerine limon suyunu dökün 1-2 dakika köpürmesini bekledikten sonra karıştırın.Katı yağla yağlanmış kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirin.

NOT : Kekim 55 dakika da pişti.Fırına göre değişebilir .Kontrollü pişiriniz. Kekin görüntüsü kek kalıbı boyutuna göre değişebilir:) Afiyet Olsun:)#kek #portakallıkek#kektarifi#caysaati#lezzetrium#miskokuluevim #bescayi

Hiç yorum yok: